ΗΠΑ To 21% στηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Το 45% των Ρεπουμπλικανών στηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο, αλλά επί του συνόλου των ψηφοφόρων την στηρίζει το 21% σύμφωνα με δημοσκόπηση του yougov επί 1.397 ψηφησάντων.

Από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, το 27% δηλώνει ότι  η εισβολή  συνιστά απειλή για τη δημοκρατία, αλλά το 52% των Αμερικανών ψηφοφόρων (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών) πιστεύει ότι οι ταραξίες ήταν «εξτρεμιστές». Το 49% θεωρεί ότι δεν ήταν απλώς ακραίοι, αλλά ότι συνιστούν απειλή για τη Δημοκρατία.

Το 65% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρούν ότι, οι βίαιες διαδηλώσεις ήταν αντιδημοκρατικές κάτι που ενστερνίζεται μόνο το 12% των Ρεπουμπλικανών. Αντιθέτως, για τους Ρεπουμπλικάνους, οι διαδηλωτές που εισέβαλαν χτες στο κτίριο, είναι πατριώτες και όχι εξτρεμιστές, εγχώριοι τρομοκράτες, εγκληματίες ή άτομα που τάσσονται κατά της δημοκρατίας.

Η ίδια ανισότητα παρατηρείται και σε ότι αφορά την ευθύνη που αποδίδεται στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα αιματηρά επεισόδια. Για το 69% των Ρεπουμπλικανών,  δεν υπάρχει θέμα ευθύνης του Τραμπ, ενώ απεναντίας το 96% των Δημοκρατικών θεωρεί ότι υπάρχει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι