ΗΠΑ: Υποβάλαμε “σοβαρές προτάσεις” στο Ιράν

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη για την αναβίωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ΗΠΑ δηλώνουν πως υπέβαλαν «σοβαρές προτάσεις» στην Τεχεράνη.

Αυτό δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που τόνισε παράλληλα πως αναμένεται από το Ιράν να επιδείξει την ίδια «σοβαρότητα». Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές «υπέβαλαν μια πολύ σοβαρή ιδέα και έδειξαν πραγματική πρόθεση να επιστρέψουν στην τήρηση (της διεθνούς συμφωνίας του 2015) εάν το Ιράν συμμορφωθεί ξανά», δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, καθώς οι συνομιλίες διακόπηκαν για το Σαββατοκύριακο.

Τα συμβαλλόμενα μέρη της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε το 2015 συνεδρίασαν την περασμένη εβδομάδα στην αυστριακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Κοινής Επιτροπής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (σ.σ. ΚΟΣΔ) σε μια προσπάθεια διάσωσης της συμφωνίας. Οι συζητήσεις θα συνεχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι