Υπαρκτό σενάριο σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα λέει ο Συνολάκης!

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης

Oι προβλέψεις του γνωστού καθηγητή.

Στην πρόβλεψη ότι «κάποια στιγμή θα έχουμε ένα μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο» προχώρησε ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης. Ως υπαρκτό σενάριο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενός σεισμού της τάξεως των 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας/

Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, εξηγώντας το γιατί, σημείωσε ότι «αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.Χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές… Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη».

Από ένα τσουνάμι που δημιούργησε ο σεισμός είχε καταστραφεί η Αλεξάνδρεια, υποστήριξε ο Κώστας Συνολάκης

Συνέχισε επισημαίνοντας πως η Αιγυπτιακή πόλη καταστράφηκε από ένα μεγάλο τσουνάμι, που δημιουργήθηκε από έναν μεγάλο σεισμό. «Δηλαδή υπάρχουν σημεία στη δυτική Κρήτη, π.χ. στα Φαλάσαρνα, που είναι μια καταπληκτική φυσική παραλία, όπου υπάρχει ένα παλιό λιμάνι το οποίο έχει ανεβεί και βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Πως ανέβηκε;», είπε ο κ. Συνολάκης.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, της τάξεως των 8,5 Ρίχτερ υπογράμμισε: «Βεβαίως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Πώς υπολογίζεται το μέγεθος του σεισμού; Οι γεωλόγοι λένε πως για να έχουν κάνει αυτές τις παρατηρήσεις εκεί λες τι είδους σεισμός είναι αυτός που μπορεί να κάνει τέτοιες μετατοπίσεις – που τις βλέπουμε ακόμα και τώρα και τι μέγεθος είχε. Η απάντηση είναι περίπου 8,5 βαθμών».

«Είναι ένα σενάριο στατιστικό, επειδή έχει ξαναγίνει. Είναι μια ένδειξη, δεν είναι πρόβλεψη. Το ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αυτό είναι η ένδειξη ότι μπορεί να ξαναγίνει», εξήγησε ο διακεκριμένος καθηγητής.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι