Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: “Θα επιλέξουμε νέο αρχηγό με την πρώτη ευκαιρία”

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: “Θα επιλέξουμε νέο αρχηγό με την πρώτη ευκαιρία”

Ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωση θα επιλέξει διάδοχο του γενικού γραμματέα της Χασάν Νασράλα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή, “με την πρώτη ευκαιρία” και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Ο Ν. Κάσεμ είπε ότι η οργάνωση συνεχίζει τις επιχειρήσεις της, εργάζεται σύμφωνα με σχέδια που έχουν ήδη καταρτιστεί, και χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα επιθέσεις της “το ελάχιστο”, προσθέτοντας πως η μάχη μπορεί να είναι μακρά. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ είπε ακόμη πως ο Νασράλα σκοτώθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο πλήγμα της Παρασκευής και όχι συνοδεία 20 και πλέον συντρόφων του, όπως υποστήριξε το Ισραήλ. Είπε πως η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αποκρούσει χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ “σε υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα”.

Υπενθυμιζεται ότι κάποια διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν μεταδώσει με επιφύλαξη την ειδηση ότι έχει ήδη εκλεγεί ως αρχηγός ο εξάδελφος του Νασράλα, επίσης κληρικός Χασίμ Σαφιεντίν. Ομως είτε αυτό δεν ευσταθεί, είτε η Χεζμπολάχ δεν θέλει να στοχοποιηθεί και ο νέος αρχηγός, τουλάχιστον μέχρις ότου βεβαιωθεί για τις “διαρροές” πληροφοριών και τον βαθμό διείσδυσης της Μοσάντ στην οργάνωση. Δεν αποκλείεται πάντως και να υπάρχουν όντως διαφωνίες ως προς την επιλογή νέου ηγέτη. Έχει σημασία τέλος, ότι κανένα αραβόφωνο μέσο δεν ανακοίνωσε ότι έχει εκλεγεί ο Σαφιεντίν και το AlJazeera τον αναφέρει ως συνυποψήφιο για την ηγεσία με τον Ναΐμ Κασέμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx