Υπέρ της προσφυγής στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ οι Φάμελλος και Γεροβασίλη

Υπέρ της προσφυγής στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ οι Φάμελλος και Γεροβασίλη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλος και ευθείες και σκληρέ βολές εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής στην βάση του κόμματος

Σχολιάζοντας την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του κόμματος –στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει όταν ακόμη ήταν πρόεδρος της Κ.Ο.–ανέφερε ότι  «το μπες-βγες και την όλη διαδικασία θα έπρεπε να την έχουμε προλάβει. Έπρεπε να γίνει με ένα τρόπο που να εκπέμπει σοβαρότητα».

Για το όνομα είπε ότι «δεν είναι το πρωτεύον, αυτό που προηγείται είναι η πολιτική και η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι πρέπει να αποφευχθεί ο «κίνδυνος αλλοίωσης και να σταματήσει η απαξίωση και ο κατήφορος». Για την συζήτηση που έχει διχάσει το κόμμα και τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής γύρω από την επιβεβαίωση της ηγεσίας υποστήριξε: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την προσφυγή στη βάση του κόμματος αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο για το πρόσωπο του προέδρου».

Ο κ. Φάμελλος διαπίστωσε ακόμη ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου δεν τηρούνται καθώς επίσης ότι υπάρχει οργανωτική αποδυνάμωση και απογοήτευση των ψηφοφόρων. 

Σκληρή η Όλγα Γεροβασίλη

Σκληρή στην τοποθέτησή της σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ ήταν η Όλγα Γεροβασίλη.

Μία είναι η λύση για το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη: «Να θέσει ο πρόεδρος εαυτόν στην κρίση των μελών» και πρόσθεσε:«ηγέτες μπορούν να ενώνουν να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις με θαρραλέες αποφάσεις». Εκτίμησε ακόμη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται να απευθυνθεί στην βάση. Αναφερόμενη στην χθεσινή παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη για τις αλλαγές στο κόμμα ανέφερε:  “οι κινήσεις αντιπερισπασμού, δεν βοηθούν και αφήνουν παγερά αδιάφορη την κοινωνία».

Για την αλλαγή ονόματος περιορίστηκε να πει ότι «οι συμβολισμοί έχουν τον ρόλο τους. Εκτιμώ ότι σήμερα ξετυλίγεται μια ατζέντα με την οποία πρέπει να κριθεί».

Τέλος υπογράμμισε ότι «συρρικνώνεται το κόμμα, η κοινοβουλευτική ομάδα και διχάζεται η κοινωνία, με ευθύνη του προέδρου».

Όσο για το αν θα είναι η ίδια υποψήφια το άφησε ανοικτό λέγοντας “πάμε βήμα-βήμα”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx