ΥΠΕΞ Αιγύπτου για την προσέγγιση με την Τουρκία

ΥΠΕΞ Αιγύπτου για την προσέγγιση με την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι,  από την Αττάλεια όπου βρίσκεται για το 3ο Φόρουμ Διπλωματίας, είπε ότι έχουν μεγάλη σημασία οι καλές σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αίγυπτο σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής και για τις δύο χώρες.

«Οι μακροί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών μας, μας οδηγούν σε ένα ανώτερο επίπεδο συντονισμού και συνεργασίας σε πολλούς τομείς», δήλωσε ο Σούκρι. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Γάζα και επεσήμανε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το ζήτημα του εκτοπισμού των Παλαιστινίων «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

«Τα σχέδια και οι προσπάθειες να σταλούν οι κάτοικοι της Γάζας σε χώρες όπως η Αίγυπτος ή η Ιορδανία, προκειμένου να κλείσει η παλαιστινιακή υπόθεση ή να αδειάσουν τα παλαιστινιακά εδάφη είναι απαράδεκτα και αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε, τονίζοντας ότι συνεργάζονται μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για να τερματιστεί η τραγική κατάσταση στη Γάζα και να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι