ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, αναχωρήστε από το Λίβανο

ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, αναχωρήστε από το Λίβανο

Υπό τον κίνδυνο ανάφλεξης ή σποραδικών επιθέσεων στην περιοχή -με κλιμακούμενη την ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ- το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπενθυμίζει παλαιότερη σύσταση και συνιστά την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ιράν, ενώ υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες πολίτες καλό είναι να αναχωρήσουν από τον Λίβανο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ιράν. Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα».

Η υπενθύμιση γίνεται λόγω της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο 12 ανηλίκων από πύραυλο στα υψίπεδα του Γκολάν. Τα υψίπεδα είναι υπό ισραηλινή κατοχή και το Ισραήλ όπως και οι ΗΠΑ αποδίδουν την επίθεση με πύραυλο στη Χεζμπολάχ, η οποία διαψεύδει και υποστηρίζει ότι ευθύνεται αντιαεροπορικό όπλο του Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι