Ήπια κόντρα ΕΛΑΣ και Συνηγόρου του Πολίτη για την ΕΔΕ σχετικά με το φόνο έξω από ΑΤ

Ήπια κόντρα ΕΛΑΣ και Συνηγόρου του Πολίτη για την ΕΔΕ σχετικά με το φόνο έξω από ΑΤ

Ο Συνήγορος του Πολίτη δεν αποδέχθηκε την έκθεση της ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) που έγινε για το φόνο 28χρονης έξω από αστυνομικό τμήμα και την επέστρεψε προς συμπλήρωση. Η ΕΛΑΣ ανεπίσημα αντέδρασε σε αυτό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην ΕΔΕ δεν περιλαμβάνεται η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για το δράστη και άλλα στοιχεία. Λόγω κάποιων παραλείψεων που δεν γνωρίζουμε, η έκθεση επιστράφηκε προς συμπλήρωση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν σχετικά ότι «πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».

Ειδικότερα οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι «η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι