Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο -Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο -Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο, αν και η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες πάντως, γιατί άργησαν να πάνε ενισχύσεις.

Για την κατάσβεση αρχικά επιχειρούσαν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα του νησιού και εν συνεχεία έφθασαν ενισχύεις από Αθήνα και Σύρο, με συνολικά 15 οχήματα και 33 πυροσβέστες, ενώ γίνονταν ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα.

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μίλησε σήμερα στο MEGA για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο σε όλα τα σημεία», είπε. «Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος όμως έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε».

Όπως είπε, δεν έχει γίνει ακόμη απολογισμός, «αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει πια στους οικισμούς που ειχαν εκκενωθεί. Δεν έχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι