Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κω

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κω

Τί ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γιαπίλη της Κω. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Κω οριοθετήθηκε μέσα σε μόλις μία ώρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και εκδόθηκε 112, ωστόσο όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, των εναέριων μέσων και των δυνάμεων πολιτικής προστασίας είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν επιχειρήσει συνολικά 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη από τη βάση της Ρόδου και ένα ελικόπτερο με αερομεταφερόμενη ομάδα δασοκομάντος από τη Σάμο. Επιπλέον, συνέδραμαν εθελοντές και πέντε μηχανήματα έργου που διέθεσε ο δήμος Κω και η περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι