Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Λέσβο – Ήχησε το 112 για πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Λέσβο – Ήχησε το 112 για πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Επιτυχής η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Λέσβο.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μανταμάδο Λέσβου.

Παρόλο που πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και κυρίως τα εναέρια μέσα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Την ίδια στιγμή, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. Πριν λίγο εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα του δήμου Ζηρού Πρέβεζας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx