Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Εισαγγελική έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας για μαστροπεία

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Εισαγγελική έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας για μαστροπεία
Πολίτες και μέλη οργανώσεων διαδηλώνουν έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου για τη λήψη απόφασης στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων. Τρεις από αυτούς, ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, η 37χρονη μητέρα του παιδιού και ένας συνταξιούχος ναυτικός που είχε το όνομα «Μιχάλης» σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν κατά τη δικογραφία, πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγριότητα που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό για μία από τις δύο κακουργηματικές πράξεις που την βάρυναν, φέρνοντας την 37χρονη γυναίκα ξανά αντιμέτωπη με κακουργηματική κατηγορία στην δευτεροβάθμια δίκη.

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η απόφαση είχε ληφθεί με την ψήφο των ενόρκων.

Η έφεση αφορά μόνο το αδίκημα της μαστροπείας και όχι την δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που βάρυνε την μητέρα του κοριτσιού, για πορνογραφία από την οποία το ΜΟΔ την απάλλαξε με ομόφωνη απόφασή του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η γυναίκα πρέπει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία που αφορά την εκπόρνευση του παιδιού της, καθώς «δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς» από το ΜΟΔ τα «αποδεικτικά στοιχεία» της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας όσο αφορά την μητέρα του παιδιού ήταν να καταδικαστεί τόσο για την μαστροπεία όσο και για την πορνογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι