Ιράκ: 600 προσκυνητές έπαθαν δηλητηρίαση από αέριο χλωρίνης

Ιράκ: 600 προσκυνητές έπαθαν δηλητηρίαση από αέριο χλωρίνης

Αξιωματούχοι αποκάλυψαν την Κυριακή ότι πάνω από 600 προσκυνητές στο Ιράκ νοσηλεύονται επειδή παρουσιασαν συμπτώματα ασφυξίας όταν εισέπνευσαν χλώριο που διέρρευσε από εγκατάσταση χλωρίωσης νερού.

Το τοξικό ‘νέφος’ που κυριολεκτικά σκέπασε την περιοχή, προκάλεσε ασφυκτικά συμτώματα σε εκατοντάδες μουσουλμάνους την περασμένη νύχτα, στον δρόμο που συνδέει δύο ιερές πόλεις των σιιτών στο Ιράκ, την Νατζάφ και Καρμπάλα. Εκατομμύρια σιίτες Μουσουλμάνοι προσκυνητές αναμένεται να επισκεφθούν την Καρμπάλα, όπου βρίσκεται το τέμενος του Ιμάμη Χουσεΐν, για την 40ήμερη περίοδο πένθους κατά την οποία οι σιίτες θρηνούν τον θάνατο του Χουσεΐν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.

Το ιρακινό υπουργείο Υγείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι καταγράφηκαν 621 κρούσματα σοβαρής δύσπνοιας και αναπνευστικών προβλημάτων ως αποτέλεσμα διαρροής αερίου χλωρίου στην Καρμπάλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχεδόν όλοι πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το δίκτυο ύδρευσης της χώρας είναι σε δραματική κατάσταση λόγω των πολύχρονων πολέμων που έχουν ταλανίσει την περιοχή, και της οικονομικής ανέχειας που αυτοί συνεπάγονται για ιδιώτες αλλά και για την κρατική μηχανή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx