Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε διυλιστήριο

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες Κατιούσα εναντίον διυλιστηρίου πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ. Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Σινίγια, κοντά στο διυλιστήριο Μπάιτζι, το μεγαλύτερο του Ιράκ, στην επαρχία Σαλαχουντίν.

Προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος έσπευσαν στο διυλιστήριο για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ως εδώ. Το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, ανέφερε ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης διέπραξαν την επίθεση, εκτοξεύοντας δύο ρουκέτες. Σύμφωνα με εργαζόμενους στο διυλιστήριο, χτυπήθηκε δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι