Ιράν: Έχουν συλληφθεί κάποιοι ύποπτοι για το φόνο του επιστήμονα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Στη σύλληψη «ορισμένων πιθανών δραστών» της δολοφονίας του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ προχώρησαν οι ιρανικές Αρχές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, ειδικός για τις διεθνείς σχέσεις, Χουσεϊν Εμίρ Αμπντουλαμπιαγιάν.

Μιλώντας στο ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Alem ο Αμπντουλαμπιαγιάν ανέφερε ότι ορισμένοι από τους δράστες της δολοφονίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο λεπτομέρειες επί του θέματος θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους.

Ο Φαχριζαντέχ, ένας από τους βασικούς παράγοντες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δολοφονήθηκε στα περίχωρα της Τεχεράνης στις 27 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι είχε πει ότι η δολοφονία του Φαχριζαντέχ ήταν παγίδα του Ισραήλ και ότι η απάντηση θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς και είπε «μας περιμένουν  ημέρες με ένταση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι