Ιράν: Κατέρρευσε κτήριο δέκα ορόφων – 5 νεκροί 80 παγιδευμένοι

Ιράν: Κατέρρευσε κτήριο δέκα ορόφων – 5 νεκροί  80 παγιδευμένοι

Πολύνεκρη τραγωδία έλαβε χώρα στο Ιράν σήμερα το πρωί, όταν κατέρρευσε κτήριο δέκα ορόφων στην πόλη Αμπαντάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουζεστάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ήδη έγιναν δυο συλλήψεις για την αναίτια κατάρρευση σε ένα κτίριο που είχε παραδοθεί μόλις προ διετίας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε σοροί, ενώ παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια παραμένουν πάνω από 80 άνθρωποι.  Το κτήριο είχε κατοικίες, αλλά λειτουργούσε και ως εμπορικό κέντρο με πολλά καταστήματα σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ομάδες έκτακτης ανάγκης αποστέλλονται από άλλες πόλεις για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης, ενώ έχουν ήδη σπεύσει διασώστες με σκύλους.

Οι κάτοικοι οργισμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά των αρχών της πόλης. Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της περιφέρειας Χουζεστάν διέταξε έρευνα για την κατάρρευση του κτιρίου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και ο εργολάβος που το κατασκεύασε συνελήφθησαν, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση το Ιράν.

/

/

/

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι