Ιράν προς Αμερικανούς φοιτητές: Επιλέξατε την σωστή πλευρά της ιστορίας

Πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη στην ισραηλινή επίθεση, Γιώργος Βενέτης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαιρέτισε σήμερα με μια ανοιχτή επιστολή του τους Αμερικανούς φοιτητές που ξεκίνησαν προ καιρού φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις στη χώρα τους σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

Ξεκινώντας στα μέσα Απριλίου από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, το κύμα υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του πολέμου εξαπλώθηκε σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις, από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Αγγλία, στα βορειοανατολικά, και στις νότιες ΗΠΑ.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, και ζητούσαν από το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν να διακόψει κάθε σχέση με εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ.

«Αγαπητοί νεαροί φοιτητές στις ΗΠΑ! Αυτό είναι μήνυμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς εσάς. Βρισκόσαστε πλέον στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ξεκινήσατε έναν έντιμο αγώνα υπό την βάναυση πίεση της κυβέρνησής σας που υπερασπίζεται ανοιχτά το σφετεριστικό και ανελέητο σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ.: Ισραήλ)», γράφει ο Χαμενεΐ στην επιστολή αυτή που υπεγράφη το Σάββατο, αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AlJazeera

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι