Ιράν: Βρέθηκε στα χαλάσματα η σορός του διοικητή που σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα

Ιράν: Βρέθηκε στα χαλάσματα η σορός του διοικητή που σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε ότι βρέθηκε η σορός του διοικητή της Δύναμης Κουντς (Quds), Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο προάστιο Νταχίγιε της Βηρυτού που στοίχισε επίσης τη ζωή στον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Η έρευνα στα συντρίμμια των κτιρίων καθυστέρησε, επειδή για πολλές μέρες οι ισραηλινοί έπλητταν την περιοχή συνεχώς και είχαν τραυματιστεί πολλοί διασώστες του Λιβάνου, οπότε σταμάτησαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Η σορός του Νιλφορουσάν πρόκειται να επιστραφεί στο Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ιστότοπο Middle East Eye φέρεται να ανακρίνεται ο Ισμαήλ Καανί, ηγέτης της επίλεκτης δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, καθώς αυτός κανονικά έπρεπε να είχε μετάσχει στην ίδια συνάντηση με τον Νασράλα και τον Νιλφορουσάν, αλλά την τελευταία στιγμή αποχώρησε και σχεδόν μετά έγινε η αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών. Σύμφωνα με αυτό τον ιστότοπο, αρχικά ύποπτος θεωρήθηκε και ο Νιλφορουσάν, ως πιθανόν συνεργός του Καανί, που ίσως δεν ενημερώθηκε  για την μοιραία και για τον ίδιο επίθεση των Ισραηλινών. Γενικά υποψίες βαρύνουν πολλά στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης γιατί τα ισραηλινά πλήγματα της τελευταίας διετίας είναι πολύ εύστοχα και σε τόπο και σε χρόνο, “δείχνοντας” ότι οι Ισραηλινοί διαθέτουν πηγές πληροφοριών στα ανώτερα κλιμάκια του Ιράν.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx