Ιρανική “στολή αστροναύτη” αποδεικνύεται αποκριάτικο κοστούμι

Ιρανική “στολή αστροναύτη” αποδεικνύεται αποκριάτικο κοστούμι

Ο υπουργός Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ιράν δημοσίευσε φωτογραφία στολής αστροναύτη του Ιράν στο λογαριασμό του στο Twitter την Τρίτη με τη λεζάντα “στολή αστροναυτών #bright_future”.

Ο Mohammad-Javad Azari Jahromi, πρώην αξιωματικός πληροφοριών και σήμερα το νεότερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Ιράν, δεν κατόρθωσε να προκαλέσει κύμα εθνικής υπερηφάνειας.

Αντ ‘αυτού, οι χρήστες εξέτασαν την εικόνα και συνειδητοποίησαν ότι η στολή ήταν στην πραγματικότητα ένα αποκριάτικο κοστούμι $ 20 που είναι διαθέσιμο για αγορά στην Amazon.com και σε άλλους ηλεκτρονικούς εμπόρους λιανικής πώλησης.

https://twitter.com/radiojibi/status/1224717132434497537

Οι μόνες διαφορές μεταξύ των δύο είναι μικρές αλλά σαφώς αισθητές. Στην ιρανική “στολή” είχαν αφαιρεθεί τα λογότυπα της NASA και της σημαία των ΗΠΑ από το κοστούμι αποκριών και μπορείτε να δείτε καθαρά τις βελονιές που υπήρχαν στον αριστερό βραχίονα και ράφτηκε μια ιρανική σημαία στον δεξιό βραχίονα που δεν είναι ούτε καν συμμετρικό ορθογώνιο.

Ενώ ο Hadi Nili, δημοσιογράφος που καλύπτει τις ΗΠΑ για το BBC Persian, υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι το περιοδικό της Εξωτερικής Πολιτικής του αμερικανικού περιοδικού κάποτε κάλεσε τον Jahromi “Macron του Ιράν”.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εκτοξεύσει δορυφόρο σε τροχιά μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Αυτό έρχεται μετά από τουλάχιστον δύο αποτυχημένες εκτόξευσης δορυφόρων το περασμένο έτος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι