VIDEO

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Το ελικόπτερο του προέδρου συνετρίβη στα βουνά

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Το ελικόπτερο του προέδρου συνετρίβη στα βουνά

«Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Ιμπραήμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών την χώρας συνετρίβη καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «κινδυνεύει η ζωή και των δύο μετά την πτώση», αναφερόμενος στον 63χρονο Ιμπραήμ Ραϊσί και τον 60χρονο υπουργό Εξωτερικών Χουσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. «Εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», συμπλήρωσε. Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, όπως μεταδίδει το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Την ίδια ώρα πάντως το ισραηλινό Channel 12 μεταδίδει με βεβαιότητα ότι ο Ιρανός πρόεδρος έχει σκοτωθεί.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών» μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

«Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή», πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε το τακτικό της πρόγραμμα για να προβάλει προσευχές από όλη τη χώρα για τη διάσωση του Ραϊσί, ενώ σε ένα “παράθυρο” στην οθόνη αναμεταδίδονται ζωντανά οι επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης που ερευνούν πεζή την ορεινή περιοχή μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χουσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Στον λογαριασμό του Ιρανού προέδρου στο Instagram εμφανίστηκε γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδος ένα μήνυμα που αναφέρει «Προσευχηθείτε για μένα».

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx