Ήρε το βέτο της η Ολλανδία για την ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν – Εν μέρει και η Αυστρία

Ήρε το βέτο της η Ολλανδία για την ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν – Εν μέρει και η Αυστρία

Δρομολογείται σταδιακά η ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σένγκεν

Η Ολλανδία συμφώνησε για την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν και θα μπορουν οι Βούλγαροι σύντομα να έχουν ελεύθερη μετακίνηση, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης, θέτοντας τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Μέχρι πρότινος η Ολλανδία εξέφραζε ανησυχίες για θέματα διαφθοράς αλλά και για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Βουλγαρία εκπληρώνει πλέον τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν, καθώς ενίσχυσε την μεθοριακή της δύναμη για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Η ολλανδική κυβέρνηση «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί για να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν και επομένως συμφωνεί στην πλήρη ενσωμάτωση της Βουλγαρίας στον χώρο αυτό», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Ερικ βαν ντε Μπουργκ.

Η Αυστρία εξακολουθεί να αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Βουλγαρίας -όπως και της Ρουμανίας- λόγω των μεταναστών που εισρέουν, όμως προ τριών ημερών και οι Αυστριακοί δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, υπό δύο προϋποθέσεις: οι μετακινήσεις να γίνονται ελεύθερα μόνον αεροπορικώς και η Βουλγαρία να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι