Ιρλανδία: Εντός Μαΐου θα αναγνωρίσουμε επισήμως το Παλαιστινιακό κράτος

Ιρλανδία: Εντός Μαΐου θα αναγνωρίσουμε επισήμως το Παλαιστινιακό κράτος

«Η Ιρλανδία είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης πριν από τα τέλη Μαΐου», δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μίχαλ Μάρτιν.

«Η ακριβής ημερομηνία αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτος είναι ακόμη ασαφής επειδή εξακολουθούμε να συζητούμε με ορισμένες χώρες”, είπε ο Μίχαλ Μάρτιν. “Θα διευκρινιστεί τις προσεχείς ημέρες, αλλά θα είναι σίγουρα πριν από τα τέλη του μηνός». Διευκρίνισε πως περιμένει με ανυπομονησία να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες με ορισμένους ομολόγους του.

Τον Μάρτιο, οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση πως είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν Παλαιστινιακό κράτος. Την περασμένη εβδομάδα ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, δήλωσε πως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία προβλέπουν να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, και πως και άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, που τάσσεται επίσης υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους, επισκέφθηκε στα μέσα Απριλίου το Δουβλίνο, όπου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της ιρλανδικής κυβέρνησης Σάιμον Χάρις.

«Πιστεύουμε πως η στιγμή πλησιάζει», είχε πει τότε ο Σάιμον Χάρις. «Θα θέλαμε να το κάνουμε μαζί με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό άλλων χωρών ώστε να προσδώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφαση και να στείλουμε ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα», πρόσθεσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx