Ήρθη η ασυλία των βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες”

Ήρθη η ασυλία των βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες”

Ήρθη η ασυλία 10 βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες” καθώς υπερψήφισαν την άρση 285 βουλευτές και καταψήφισε ένας. Τώρα η δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν τελέστηκε το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε σχεδόν ομόφωνα το πράσινο φως στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές από δέκα βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” καθώς και από έναν που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί. Από τους 286 βουλευτές που ψήφισαν, οι 285 υπερψήφισαν την άρση ασυλίας και ένας την καταψήφισε.

Την άρση ασυλίας τους είχαν ζητήσει νωρίτερα και οι 11 βουλευτές που πήραν το λόγο λέγοντας πως έτσι θα λάμψει όλη η αλήθεια και απέρριψαν τις κατηγορίες για χειραγώγηση τους από τον Ηλία Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, είχε αποφασίσει και εισηγηθεί ομόφωνα προς την Ολομέλεια, την άρση της ασυλίας τους, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο πρόεδρος του κόμματος “Σπαρτιάτες” κ. Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε την δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα» και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη. Όμως οι δηλώσεις του κ. Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους “Greek mafia”» και καθοδηγούν τους βουλευτές του, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η σχετική έρευνα από την δικαιοσύνη.

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέσα Ενημέρωσης ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών» και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γίνει αχυράνθρωπος κανενός. «Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω πολύ καλά να τιμώ τα πανταλόνια που φορώ. Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ΄ εξακολούθηση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βουλευτές που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη είναι οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα “Σπαρτιάτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι