Ήρθη η ασυλία του Παύλου Πολάκη

Ήρθη η ασυλία του Παύλου Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές. Αφορούσε σε μήνυση εκδότη εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτής της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην τακτική δικαιοσύνη, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡα25 τάχθηκαν κατά της άρσης της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στη Βουλή μετά από νέα μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε τα εξής: «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για σχέδιο φίμωσης και κατηγόρησαν την πλειοψηφία για κοινοβουλευτική εκτροπή. Μάλιστα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε μια συνθήκη ιδιότυπης δημοκρατικής εκτροπής αλλά και εν όψη μιας επιχείρησης από τη μεριά της κυβέρνησης και της συμπολίτευσης να οικοδομηθεί αστικοδικαστικό κράτος».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολίασε ότι η «σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα με αρνητικό πρόσημο. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος αφού μίλησε για «δημοκρατική εκτροπή», έκανε λόγο για την προσπάθεια οικοδόμησης ενός αστυνομικοδικαστικού κράτους. «Σκοπός είναι να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης βουλευτών ώστε να περιορίσουν την κριτική τους, να σιωπήσουν, να κάνουν πίσω σε θέσεις, γνώμης απόψεις πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα.

Ο Παύλος Πολάκης πέρασε στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του. Μιλώντας στην Ολομέλεια υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κοιτώντας προς τους βουλευτές της ΝΔ πως «θα σας ρίξουμε» και μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του είπε και μια μαντινάδα με νόημα: «Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τονε λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι