Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Καρπάθου

Ζάκυνθος

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί ανοιχτά της Καρπάθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος ήταν στα 66, 3 χλμ. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη, κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, μια εβδομάδα μόλις μετά τα 6,3 Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή, κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο. Πάντως, ξεκαθάρισε πως η δόνηση δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με αυτές που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κρήτη.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού, Γεράσιμος Χουλιάρας,δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι ο σεισμός σημειώθηκε πάρα πολύ μακριά από τη στεριά και εκτίμησε πως «δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα». Σε ερώτηση για το εάν είναι μεμονωμένο περιστατικό, σημείωσε πως «μεμονωμένο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι. Μπορεί να έχουμε μετασεισμούς. Το βάθος είναι τεράστιο, 60-70 χιλιόμετρα. Αυτοί οι σεισμοί είναι σεισμοί βάθους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι