Ισόβια σε 68χρονο που σκότωσε παρκαδόρο – Ισόβια και για διακίνηση μισού τόνου κοκαΐνης σε πέντε Αλβανούς

Ισόβια σε 68χρονο που σκότωσε παρκαδόρο – Ισόβια και για διακίνηση μισού τόνου κοκαΐνης σε πέντε Αλβανούς

Καταδικάστηκε ο 68χρονος που, πριν έναν χρόνο, δολοφόνησε 39χρονο υπάλληλο πάρκινγκ επειδή τον ενοχλούσε η φασαρία από αυτό. Στην ίδια ποινή, από άλλο δικαστήριο, καταδικάσθηκαν πέντε Αλβανοί για διακίνηση 586 κιλών κοκαΐνης.

Όσον αφορά στον φόνο, έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2023 τον Πειραιά. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός, καθώς ο συνταξιούχος διαμαρτυρόταν για την όχληση που προκαλούσε στη γειτονιά ο χώρος στάθμευσης. Κάποια στιγμή ο 68χρονος έφυγε από το πάρκινγκ, πήγε και πήρε από το σπίτι του την καραμπίνα που είχε, και πυροβόλησε δύο φορές εν ψυχρώ τον 39χρονο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά τον έκρινε σήμερα ομόφωνα ένοχο και και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με τον Alpha.

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ποινή και για πέντε άτομα που συνελήφθησαν πέρσι το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση 586 κιλών κοκαΐνης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε για την υπόθεση αυτήν έναν άνδρα 52 ετών, την  43χρονη σύζυγό του, τα δύο ανίψια τους, 22 και 34 ετών αντίστοιχα, και έναν 36χρονο, καθώς τους έκρινε ένοχους για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχουν κατασχέσει οι διωκτικές αρχές στην πόλη και μία από τις μεγαλύτερες στην ελληνική επικράτεια. Η κοκαϊνη προερχόταν από την Λατινική Αμερική και θα απέφερε στο κύκλωμα κέρδη από 11 έως 33 εκατ. ευρώ, αν και μετά από νόθεση και  «σπάσιμο» σε μικρότερες δόσεις, το κέρδος μπορεί να έφτανε ακόμη και τα 175 εκατ. ευρώ.

Αίσθηση είχε προκαλέσει στους αστυνομικούς η ναζιστική σβάστικα που έφεραν ως σύμβολο ορισμένα από τα συνολικά 500 κατασχεθέντα δέματα κοκαΐνης (άλλα είχαν το λογότυπο εταιρείας κατασκευαστών αυτοκινήτων).

Όπως εξήγησε έμπειρος αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες και κατέθεσε ως μάρτυρας, αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν τα λατινοαμερικάνικα καρτέλ, να χρησιμοποιούν δηλαδή λογότυπα, δίνοντας ταυτότητα στις ποσότητες κοκαΐνης που παρασκευάζουν στα εργαστήριά τους. Ως προς την επιχείρηση του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, προηγήθηκε πληροφορία από το Αμερικανικό Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) για την άφιξη του φορτίου, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης, οπότε τα εμπλεκόμενα πρόσωπα τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν σε περιοχές της Επανομής και της Αγίας Τριάδας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx