Ισπανία: Μετά τη 01:00 σπίτι και όχι κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους

Ισπανία: Μετά τη 01:00 σπίτι και όχι κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους

Όλες οι περιφέρειες της Ισπανίας συμφώνησαν την Παρασκευή να κλείνουν κάπως νωρίς τα νάιτκλαμπ, και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρούνται οι αποστάσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για να αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων της κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στο εξής στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ο υπουργός έκανε συστάσεις να αποφεύγονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων και προειδοποίησε συγκεκριμένα τους νέους να μην συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους για να καταναλώσουν αλκοόλ.

Στο ίδιο πλαίσιο απαγόρευσαν και το τσιγάρο σε εξωτερικό χώρο. Οι λόγοι είναι τρεις: 1)το κάπνισμα αυξάνει την ευπάθεια στο νέο ιο 2) ο καπνιστής εκπνέει με μεγαλύτερη ένταση και όπου πάει ο καπνός πάνε και τα σταγονίδιά του 3) όταν οι νέοι δεν θα μπορουν να καπνίσουν,πολλοί θα γυρίζουν στο σπίτι τους ή θα αναγκάζονται να τηρήσουν την απόσταση των 2 μέτρων.

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για όλη την Ισπανία, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών όλων των περιφερειών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία και την Πέμπτη καταγράφηκαν σχεδόν 3.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 337.334.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι