Ισπανία: Παραιτήθηκε στρατηγός και πολιτικός επειδή “εμβολιάσθηκαν κατ΄εξαίρεση”

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, πτέραρχος Μιγκέλ Άνχελ Βιγιαρόγια, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, επειδή κατηγορήθηκε ότι εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση» για την Covid-19. Ο ίδιος είπε ότι ποτέ του δεν διανοήθηκε να εμβολιασθεί κατ΄εξαίρεση και παραιτήθηκε από ευθιξία.

«Με σκοπό τη διαφύλαξη της εικόνας των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Βιγιαρόγια υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην υπουργό Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο. Σύμφωνα με μια πηγή του Γενικού Επιτελείου, η παραίτησή του έγινε δεκτή από την υπουργό Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών απέλυσε επίσης έναν αντισυνταγματάρχη, τον σύνδεσμο της Πολιτοφυλακής με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς από εσωτερική έρευνα που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι είχε εμβολιαστεί χωρίς να ανήκει στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Η Ισπανία έχει επιλέξει να εμβολιάσει αρχικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας. Σε μια σχετική έκθεση πάντως κατονομάζονται και άλλα μέλη του Γενικού Επιτελείου που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά παρέκκλιση των οδηγιών. Ο πτέραρχος Βιγιαρόγια, 63 ετών, διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του «να επωφεληθεί από τα προνόμιά του».

Εκτός από τους στρατιωτικούς, πολλοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα εμβολιάστηκαν, χωρίς να ανήκουν στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Ένας από αυτούς, ο περιφερειακός σύμβουλος υγείας της Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγκας, αναγκάστηκε επίσης να παραιτηθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι