Ισπανοί βρήκαν μετανάστη κρυμμένο σε σάκο με τοξικά απόβλητα

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Μετανάστης βρέθηκε ζωντανός σε σάκο που περιείχε τοξικά απόβλητα στο λιμάνι της Μελίγια, ενός ισπανικού θύλακα στη βόρεια ακτή του Μαρόκου.

Ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν «στο εσωτερικό ενός πλαστικού σάκου που ήταν κλεισμένος σφιχτά και περιείχε τέφρα κονιορτοποιημένου καυσίμου από κλίβανο αποτέφρωσης, που θεωρείται τοξικό υλικό το οποίο έχει καταγραφεί στον ευρωπαϊκό κατάλογο τοξικών αποβλήτων», ανέφερε ανακοίνωση των ισπανικών αρχών.

Ο υπάλληλος που βρήκε τον μετανάστη είδε στα σακιά το «ακίνητο πόδι ενός ανθρώπου» και σκέφθηκε πως ήταν νεκρός. Τελικά το έβγαλαν αποο το σάκο και ξαναβρήκε τις αισθήσεις του. Συνολικά, 41 μετανάστες που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα για να εισέλθουν στην Ισπανία παράτυπα, βρέθηκαν την Παρασκευή πάνω σε φορτηγά και άλλα οχήματα στο λιμάνι. Ορισμένοι κρύβονταν μέσα σε κοντέινερ γεμάτα μπουκάλια και άλλα γυάλινα αντικείμενα που προορίζονταν για ανακύκλωση, μαζί «με πολλά σπασμένα γυαλιά».

Το 2020, 41.861 μετανάστες έφθασαν παράτυπα στην Ισπανία διά θαλάσσης ή διά ξηράς, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σύγκριση με το 2019. Περισσότεροι από τους μισούς από τους μετανάστες αυτούς έφθασαν με πρόχειρα πλεούμενα στα Κανάρια (23.023 άνθρωποι). Περίπου 1.500 μετανάστες έφθασαν το 2020 στη Μελίγια. Η Μελίγια, όπως και ο άλλος ισπανικός θύλακας, η Θέουτα, αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι