Ισραήλ: “Αναχαιτίσαμε πύραυλο κρουζ με στόχο το νότο της χώρας μας”

Ισραήλ: “Αναχαιτίσαμε πύραυλο κρουζ με στόχο το νότο της χώρας μας”

Από τους Χούτι της Υεμένης εκτιμούν οι Ισραηλινοί ότι προερχόταν ο πύραυλος κρουζ που ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν και είχε στόχο το νότιο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε με μαχητικό αεροσκάφος έναν «πύραυλο κρουζ που είχε στόχο το νότιο τμήμα της χώρας».

«Μαχητικό αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο κρουζ που εκτοξευόταν προς το Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού. Σε αυτήν τονιζόταν, επίσης, ότι η κατάρριψη έγινε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στην νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και ότι ο πύραυλος δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Το περιστατικό συμβαίνει ώρες πριν από την έναρξη μιας παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο πύραυλος θεωρείται ότι εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι