Ισραήλ: Αποτρέψαμε τη δολοφονία του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας

Διεθνής ανησυχία για τις συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ – Πεδίο μάχης η Παλιά Πόλη,slpress

Η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας Σιν Μπετ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απέτρεψε επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και σε άλλους στόχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας Μπεν Γκβιρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις συνελήφθησαν επτά Ισραηλινοί υπήκοοι αραβικής καταγωγής και τέσσερις Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη.

Οι ύποπτοι φέρονται να σχεδίαζαν πλήγματα σε κυβερνητικά κτίρια στην Ιερουσαλήμ, καθώς και σε στρατιωτικές βάσεις, ενώ προετοίμαζαν επίθεση στον οικισμό όπου διαμένει ο Μπεν Γκβιρ στη Δυτική Όχθη.

Η Σιν Μπετ αναφέρει ότι η οργάνωση ήθελε, μεταξύ άλλων, να σκοτώσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ με αντιαρματική ρουκέτα και να απαγάγει ισραηλινούς στρατιώτες. Τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είχε επαφές με μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υπουργός Μπεν Γκβίρ ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου. Είχε ζητήσει πρόσφατα να σταματήσει κάθε διάλογος για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, προτείνοντας τον σχεδιασμό νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz. Και πέρσι τον Φεβρουάριο το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι η ισραηλινή αστυνομία είχε συλλάβει έναν Παλαιστίνιο με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπεν Γκβιρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι