Ισραήλ: Καταστρέψαμε 400 σήραγγες

Ερντογάν: "Εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ" – Πρώτες απώλειες για τον IDF στην Γάζα

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι καταστράφηκαν 400 σήραγγες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως, από την αρχή του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, έχει καταστρέψει γύρω στις 400 υπόγειες σήραγγες της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλές σήραγγες βρίσκονταν κάτω από νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το Ισραήλ αναφέρεται σε δίκτυο σηράγγων στο υπέδαφος της Λωρίδας της Γάζας και θεωρεί ότι αυτό εκτείνεται σε μήκος περίπου 45 χιλιομέτρων και διακλαδώνεται σε πλάτος έως και 14 χιλιομέτρων. Η Λωρίδα της Γάζας έχει πληθυσμό περίπου 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Μερικές από τις σήραγγες είναι ενισχυμένες με μπετόν και ηλεκτροδοτούνται. Κατά μέσο όρο έχουν ύψος 2 μέτρα και πλάτος 1 μέτρο, όμως μερικές είναι επίσης αρκετά μεγάλες για οχήματα», αναφέρουν οι Ισραηλινοί. Για να αντέχουν στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, μερικές βρίσκονται σε βάθος δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με το Ισραήλ, πολλές είσοδοι των σηράγγων αυτών βρίσκονται σε κτίρια κατοικιών ή σε τζαμιά.

Ο ισραηλινός στρατός επιμένει πως ανακάλυψε μια σήραγγα της Χαμάς στο χώρο του Νοσοκομείου Σίφα, του μεγαλύτερου της Γάζας. Το πηγάδι που βρήκαν όπως υποστηρίζουν, σε βάθος 10 μέτρων οδηγεί σε μια σήραγγα μήκους περίπου 55 μέτρων. Οι Παλαιστίνιοι διαψεύδουν ότι βρέθηκε σήραγγα στο χώρο του νοσοκομείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι