Ισραήλ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας “συμπράττει” με την Χαμάς!

Ισραήλ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας “συμπράττει” με την Χαμάς!

Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για «αθέμιτη σύμπραξη με τη Χαμάς», επειδή αγνόησε «τις ισραηλινές αποδείξεις ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιούσε τα νοσοκομεία της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, Μεϊράβ Εϊλόν Σαχάρ, μιλώντας στη σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ (μπορείτε να την ακούσετε εδώ), κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «στρατιωτικοποίησε όλη την αστική ζώνη της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο μιας προμελετημένης στρατηγικής. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία ο ΠΟΥ επέλεξε να αγνοήσει κατ’ επανάληψη. Εδώ δεν μιλάμε για ανικανότητα. Πρόκειται για αθέμιτη σύμπραξη», υποστήριξε. (Σ.Σ. Χρησιμοποίησε την λέξη “collusion”)

«Σε όλα τα νοσοκομεία που ερεύνησε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, βρέθηκαν αποδείξεις ότι τα χρησιμοποιούσε η Χαμάς για τρομοκρατικούς σκοπούς», ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ. Σύμφωνα με την πρέσβειρα, «ο ΠΟΥ γνώριζε ότι οι όμηροι κρατούνταν σε νοσοκομεία και ότι οι τρομοκράτες δρούσαν εκεί. Ακόμη και όταν του παρουσιάστηκαν απτές αποδείξεις των όσων συνέβαιναν, υπογείως και στην επιφάνεια, τα όπλα, τα γενικά επιτελεία, τα κλειστά δωμάτια, ο ΠΟΥ επέλεξε να κλείσει τα μάτια, θέτοντας σε κίνδυνο εκείνους που υποτίθεται ότι προστάτευε», συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μίλησε στη συνεδρίαση του οργανισμού, με δάκρυα στα μάτια, για την κατάσταση στη Γάζα. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ έγραψε ότι «θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός εδώ και πολύ καιρό», προσθέτοντας: «Η λύση υπάρχει. Μόνο η βούληση χρειάζεται. Ας επιλέξουμε την ειρήνη».

Η Σαχάρ είπε ότι τα μέλη της Χαμάς εξαπέλυαν επιθέσεις από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ότι ο στρατός βρήκε εκεί πέντε ομήρους, νεκρούς, σε μια υπόγεια σήραγγα. Υποστήριξε ότι στις 7 Οκτωβρίου κάποιοι όμηροι οδηγήθηκαν, από την κύρια είσοδο, στο παιδιατρικό νοσοκομείο Ραντίσι και κρατήθηκαν στο υπόγειό του. Στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν «80 τρομοκράτες παραδόθηκαν στους στρατιώτες και βρέθηκαν όπλα κρυμμένα σε θερμοκοιτίδες», κατήγγειλε.

Ο ΠΟΥ δεν έχει σχολιάσει τις τις κατηγορίες του Ισραήλ όσον αφορά την κατασκευή σηράγγων κάτω από τα νοσοκομεία και τη χρήση τους ως κέντρα διοίκησης της Χαμάς, όμως δεν είχε φτάσει στο σημείο το Ισραήλ να κατηγορείται και για συγκάλυψη ή σύμπραξη. Εκπρόσωπος του οργανισμού που είχε ρωτηθεί για το θέμα των σηράγγων κάτω από νοσοκομεία παλαιότερα, είπε ότι «εμείς δεν είδαμε τίποτα τέτοιο, και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται κάθε νοσοκομείο. Δεν είμαστε γραφείο ερευνών», είχε δηλώσει τότε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι