Ισραήλ: Προχωράμε στην Ράφα – Επιχειρούμε και στον Νότιο Λίβανο

Ισραήλ: Προχωράμε στην Ράφα – Επιχειρούμε και στον Νότιο Λίβανο
epa07990389 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) and Chief of Staff of the Israel Defense Forces (IDF) Aviv Kochavi (R) hold a special press conference on the current security situation between Israel and the Gaza Strip, at the Ministry of Defense headquarters of the Kirya base in Tel Aviv, Israel, 12 November 2019. According to reports, the Israeli Air Force (IAF) has targeted and killed in Gaza early 12 November, Bahaa Abu-el Atta (Baha Abu al-Ata), a senior Islamic Jihad commander who Israel has accused of being behind recent barrages of rockets. The Israeli raids in Gaza immediately prompted rounds of retaliatory rockets from Gaza. EPA/ABIR SULTAN

Τί υποστήριξε το Ισραήλ.

Eκπρόσωπος  της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε πως το Τελ Αβίβ προχωράει με μια επίθεση στη Χαμάς στη Ράφα, τη μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον θύλακα. Υποστήριξε ότι θα εργαστεί ώστε να μην πληγούν οι Παλαιστίνιοι εκεί.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας του Ισραήλ δήλωσε επίσης στο Reuters πως ο ισραηλινός στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καταλάβει τη Ράφα και μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση μόλις λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ υποστήριξε ότι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν μια «επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο, λέγοντας ότι οι μισοί διοικητές της πανίσχυρης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον τομέα αυτόν έχουν «εξοντωθεί». Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στο έδαφος του Λιβάνου.

«Πολλές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και οι IDF (ο στρατός) διεξάγει επιθετική δράση επί του παρόντος σε όλον τον νότιο Λίβανο», είπε ο Γκάλαντ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητικά αεροσκάφη και το πυροβολικό του έπληξαν 40 στόχους που συνδέονται με μαχητές της Χεζμπολάχ γύρω από την Αϊτα και το Σαμπ, στον νότιο Λίβανο, καθώς συνεχίζεται η κλιμάκωση των συγκρούσεων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη και το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού έπληξαν περίπου 40 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ» ανακοίνωσε ο στρατός. Μεταξύ των στόχων ήταν αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ υποστήριξε ότι από τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτωθεί οι μισοί διοικητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακές συγκρούσεις, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Οι άλλοι μισοί κρύβονται…», δήλωσε ο Γκάλαντ. Υπογράμμισε ότι ο κύριος στόχος του Ισραήλ στο βορρά είναι να επιτρέψει στους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Ισραηλινούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εν μέσω των καθημερινών επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι