Ισραήλ: Θα χτυπήσουμε πολυκατοικίες στη Γάζα
05/09/2025
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τις επόμενες ημέρες θα στοχοθετήσει πολυώροφα κτήρια, που έχουν μετατραπεί όπως υποστήριξε σε “τρομοκρατικές υποδομές”, στην πόλη της Γάζας. Στόχος του είναι να καταλάβει την πόλη, παρότι ο πληθυσμός της είναι αδύνατον να απομακρυνθεί με ασφάλεια.
“Τις επόμενες ημέρες, ο στρατός θα πραγματοποιήσει ακριβή και στοχευμένα πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών υποδομών που συνιστούν άμεση απειλή για τους στρατιώτες”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός τονίζοντας ότι θα τεθούν στο στόχαστρο ιδιαιτέρως τα πολυώροφα κτήρια.
Πριν από τα πλήγματα “θα ληφθούν πολλά μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο είναι δυνατό ο κίνδυνος να προκληθούν θύματα μεταξύ των αμάχων, κυρίως στοχευμένες προειδοποιήσεις, χρήση πυρομαχικών ακριβείας, αεροπορική επιτήρηση και ενισχυμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ