Ισραήλ: Το Ιράν θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία: Όχι στην "μέγιστη πίεση" κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ χαρακτήρισε “μέτρια” την ανακοινωθείσα αύξηση στον εμπλουτισμό ιρανικού ουρανίου αλλά κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι παραβιάζει τους διεθνώς συμφωνηθέντες περιορισμούς στο πυρηνικό του πρόγραμμα και οδεύει προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

«Το Ιράν άρχισε –αν και είναι μια μέτρια αύξηση αυτή τη στιγμή– αλλά άρχισε να αυξάνει, για να αποδεσμευθεί από τους περιορισμούς για τον εμπλουτισμό ουρανίου που του επιβλήθηκαν», δήλωσε ο Γιουβάλ Στάνιτς, στον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Ynet. «Σημαίνει ότι…αψηφά τις κόκκινες γραμμές που συμφωνήθηκαν και ότι ξεκίνησε την πορεία του, μια πορεία που δεν είναι εύκολη, προς τον πυρηνικό οπλισμό».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι