Ισραηλινή αξιωματικός πολέμησε με 23 τρομοκράτες μετά από ενέδρα (φωτό)

Ισραηλινή αξιωματικός πολέμησε με 23 τρομοκράτες μετά από ενέδρα (φωτό)

Η Λοχαγός Ορ Μπεν-Γιεχούντα των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας (IDF) δημιούργησε έναν θρύλο που θα επιβιώσει για πολλά χρόνια.

Η νεαρή παρασημοφορημένη ισραηλινή λοχαγός ήταν επικεφαλής λόχου όταν κατόπιν ενέδρας τους επετέθηκαν πάνω από 20 τρομοκράτες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, στη χερσόνησο του Σινά.

Εξ αιτίας του θάρρους και των ηγετικών δεξιοτήτων που επέδειξε, η ίδια και οι σταρτιώτες της κατόρθωσαν να επιβιώσουν.

Η λοχαγός Μπεν-Γιεχούντα ήταν μια από τις λοχαγούς του τάγματος Καρακάλ που φυλάει τα σύνορα με την Αίγυπτο. Οταν τρία ύποπτα οχήματα παρατηρήθηκαν να οδεύουν προς τις θέσεις του τάγματος η Λοχαγός με έναν οδηγό επέβησαν σε όχημα προς αναγνώριση.

er45464Καθώς πλησίαζαν το πρώτο όχημα πάνω από 20 κρυμμένοι άντρες εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά. Η Λοχαγός και ο οδηγός της τραυματίστηκαν άμεσα από το σφοδρό πυρ.

g36464

Παρά τον τραυματισμό της η Μπεν-Γιεχούντα κατάφερε να καλέσει βοήθεια μέω ασυρμάτου ενω επέδεσε και τα τραύματα του οδηγού. Μετά ανταπέδωσε πυρά σχεδόν εξαντλώντας τα πυρομαχικά της.

Η βοήθεια κατέφθασε στη μορφή πολλών οχημάτων με ισραηλινούς στρατιώτες. Η τραυματίας Λοχαγός μπόρεσε να διοικήσει και να κατευθύνει τους στρατιώτες ώστε αν αναχαιτίοσυν και να εκδιώξουν τους επιτιθέμενους.

Σε αυτό το σημείο ήταν προφανές ότι οι σιραηλινές δυνάμεις θα ήταν σε θέση να αποθήσουν την ένοπλη ομάδα και το ιατρικό προσωπικό θέλησε να εκκενώσει την Μπεν-Γιεχούντα για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα της. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψει το πεδίο της μάχης μέχρι να λήξει το συμβάν.

Για τις ενέργειες και τη γενναιότητά της, η Λοχαγός Μπεν-Γιεχούντα τιμήθηκε με την υψηλότερη τιμή του Ισραήλ, το μετάλλιο Ανδρείας.

Αφού ανέρρωσε από τους τραυματισμούς της, πραγματοποιήθηκε μια ειδική τελετή απονομής μεταλλίου, στην οποία εμφανίστηκε ένας απρόσμενος επισκέπτης, η μητέρα της Λοχαγού. Η ίδια, που υπήρξε παρασημοφορημένη στρατιώτης, παρασημοφόρησε την κόρη της.

 

Η μητέρα της, Εμμα Ντίνα Μπεν-Γιεχούντα, υπήρξε παρασημοφορημένη αξιωματικός του ισραηλινού σταρτού και υπηρέτησε στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Τιμήθηκε αργότερα για τη δουλειά της με θρηνούσες οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν εκτελώντας το καθήκον της.

image-048

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι