Ισραηλινή υπουργός Μεταφορών: “Αν δεχτούμε επίθεση, θα ζητήσουμε βοήθεια από Ελλάδα, Κύπρο”

Ισραηλινή υπουργός Μεταφορών: "Αν δεχτούμε επίθεση, θα ζητήσουμε βοήθεια από Ελλάδα, Κύπρο"
EPA/MOHAMMED SABER

H υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ ανέφερε ότι «εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο» όπως μεταδίδει το elnashra.com.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως την Κύπρο σε προηγούμενη ομιλία του για οποιονδήποτε υποστηρικτικό ρόλο του Ισραήλ σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Λιβάνου.

Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ερωτηθείσα από την ΕΡΤ διευκρίνισε ότι «η Κύπρος δεν δύναται και δεν προτίθεται να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ ή όποιο άλλο κράτος και πως το θέμα αφορά μόνο την παροχή Μέσων, ναυλωμένων από το Ισραήλ, για την εκκένωση πολιτών και άλλες ανθρωπιστικές ανάγκες εάν παραστεί ανάγκη», διευκρινίζοντας ότι «δεν εμπίπτει ούτε και στο σχέδιο Εστία το οποίο αφορά μόνο τη Γάζα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι