Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την έκανε αποδεκτή, αν και είχε επιφυλάξεις, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντηση του Ντράγκι με τον Ματαρέλα κράτησε περισσότερο από μια ώρα, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «ο πρόεδρος δέχτηκε τον καθηγητή Μάριο Ντράγκι και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Ντράγκι διατηρεί το δικαίωμα της αποδοχής».

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του. Οι στιγμές είναι δύσκολες, πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Οφείλουμε να νικήσουμε την πανδημία, να ολοκληρώσουμε την καμπάνια εμβολιασμού, να δώσουμε απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα, να δώσουμε νέα ώθηση στη χώρα. Αυτές είναι οι προκλήσεις» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ντράγκι προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Ματαρέλα. «Με μεγάλο σεβασμό θα απευθυνθώ στο Κοινοβούλιο», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο άκουσμα του ονόματος του Ντράγκι, επικράτησε αισιοδοξία στους κόλπους των ευρωπαϊστών Ιταλών και θεωρείται ένας καθ΄όλα αναγνωρισμένος Ιταλός πολιτικός στο εξωτερικό. Ο Ντράγκι ήταν εκεινος που είχε παρέμβει για την πολιτική χαλάρωσης των επιτοκίων εκφράζοντας τη βούληση του να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του για να σώσει το ευρώ» το 2012, στο ζενίθ της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι