Ιταλία: Τα όπλα που αποστέλλουμε στην Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για άμυνα

Ιταλία: Τα όπλα που αποστέλλουμε στην Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για άμυνα
Russia - Ukraine War

Ο Γκουίντο Κροζέτο, Ιταλός υπουργός Άμυνας παρεμβαίνοντας σε συνεδρίαση των νέων επιχειρηματιών της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη στήριξη από μέρους των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας τόνισε: «Κάθε χώρα έχει τους νόμους της, το Σύνταγμά της. Η εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματός μας, μας επιβάλλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων που δίνουμε στην Ουκρανία. Πρέπει να χρησιμοποιούνται, υποχρεωτικά, για την άμυνας της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πλήττονται οι Ρώσοι στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επικράτεια μιας άλλης χώρας. Είναι η άποψή μου, την οποία συμμερίζεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, διότι μιλάμε για πράγματα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι