Ιταλία: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ορεινή άσκηση διάσωσης

Ιταλία: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ορεινή άσκηση διάσωσης

Τρεις άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza) έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην ορεινή περιοχή Βαλτελίνα της βόρειας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα θύματα έπεσαν σε χαράδρα και ήταν 11, 15 και 35 ετών αντίστοιχα. Φέρεται να έσπασε το σχοινί από το οποίο κρατιόνταν οι τρεις άνδρες κατά την ορειβατική τους άσκηση. Η ιταλική Γερουσία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών. Ανήκαν στο ειδικό σώμα “Ορεινής Διάσωσης της Οικονομικής Αστυνομίας”,  που είναι σχεδόν στρατιωτικό στη δομή του και έχει ως αντικείμενο την πάταξη του λαθρεμπορίου, αλλά συμμετέχει σαν τις ελληνικές ΕΜΑΚ και σε διασώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και La Stampa

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι