Ιταλία: Βουλευτής πανηγύριζε με πυροβολισμούς και τραυμάτισε συγγενή της φρουράς

Η νέα ιταλική κυβέρνηση υπό την Μελόνι - Αύριο η ορκωμοσία,

Παρ’ ολίγο τραγωδία θα προκαλούσαν οι φετινοί πανηγυρισμοί στην Ιταλία για την έλευση του νέου έτους, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa

Σύμφωνα με την “Stampa”, ο βουλευτής Εμανουέλε Πότσολο, του κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”, της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, πυροβόλησε για να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου, σε γιορτή που οργανώθηκε στην Μπιέλα, στον ιταλικό Βορρά.

Η σφαίρα “έξυσε” στο πόδι έναν 30χρονο παρευρισκόμενο, συγγενή αστυνομικού. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή του δεν κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και ήδη πήρε εξιτήριο. Στη γιορτή όπου έλαβε χώρα το συμβάν, συμμετείχε και ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ντελ Μάστρο. Μεταξύ των φρουρών των δύο πολιτικών, και μάλλον του Ντελ Μάστρο, υπηρετούσε και ο πεθερός του 30χρονου που τραυματίσθηκε.

Ο ίδιος ο Πότσολο υποστηρίζει ότι δεν πυροβολούσε στον αέρα και ότι απλά ήθελε να δείξει το όπλο του στον Ντελ Μάστρο, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε. Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία στην Μπιέλα. Αλλοι αναρωτιώνται αν θα ασκηθεί δίωξη για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, άλλη για άσκοπο πυροβολισμό και άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να διωχθεί για απλή αμέλεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι