Ιταλικό δικαστήριο δεν δικαίωσε απολυθέντες από γηροκομείο – Δεν ήθελαν να εμβολιασθούν

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ένδεκα εργαζόμενοι σε δύο οίκους ευγηρίας της Ιταλίας προσέφυγαν στα δικαστήρια επειδή τα γηροκομεία στα οποία εργάζονταν τους έθεσαν σε υποχρεωτική άδεια μετά την άρνησή τους να εμβολιασθουν. Παράλληλα αρχίατρος του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι «ακατάλληλοι προς εργασία, λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες».

Η δικαστής που ανέλαβε την προσφυγή των τριών νοσηλευτών και οκτώ βοηθητικών, έκρινε ότι «δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από την δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».

Δύο ημέρες πριν, δικαστήριο στο Ισραήλ γνωμοδότησε κι εκείνο αρνητικά σε προσφυγή μιας καθηγήτριας που απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να εμβολιασθεί και να κάνει κάθε εβδομάδα τεστ. Η ίδια θα κάνει έφεση θεωρώντας ότι είναι δικαίωμα η επιλογή και το ιατρικό απόρρητο, αλλά η πρωτόδικη απόφαση αναφέρει ότι «προέχει η ασφάλεια των παιδιών, των γονέων τους και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι