Ιταλοί: Ούτε ένα στρατιώτης στην Ουκρανία αλλά στη Γάζα, ναι

Ιταλοί: Ούτε ένα στρατιώτης στην Ουκρανία αλλά στη Γάζα, ναι
epa11373520 Italian Foreign affairs Antonio Tajani (L) greest his Jordan counterpart Ayman Safadi (R) on the occasion of the EU Foreign Council, Brussels, Belgium, 27 May 2024. EU Foreign Affairs Ministers will discuss the Russian aggression against Ukraine, latest developments in Venezuela and the situation in the Middle East. EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι επανέλαβε και σήμερα τις προχθεσινές δηλώσεις του για το Ουκρανικό, επειδή Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ εμφανίζονται υπέρ της αποστολής στρατευμάτων ή της ελεύθερης χρήσης των όπλων για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη να πολεμήσει στην Ουκρανία, διότι δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία. Επίσης, δεν προβλέπεται, το υλικό που στέλνουμε, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από τα σύνορα με την Ρωσία», δήλωσε από την Βενετία ο  Ιταλός υπουργός, που προσέθεσε ότι στη Γάζα το θέμα διαφέρει:

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες της, σε περίπτωση αποστολής του ΟΗΕ με επικεφαλής αραβική χώρα, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που να αναγνωρίσει και το Ισραήλ. Οι στρατιώτες μας είναι αγαπητοί, διότι μπορούν να εργασθούν με σοβαρότητα υπέρ της ειρήνευσης. Κανείς δεν προάγει σοβαρότερα την ειρήνη από έναν στρατιώτη», είπε ο Ιταλός υπουργός και προσέθεσε ότι «στόχος είναι η λύση των δυο κρατών για δυο λαούς, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, με άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι