Ιταλός εργοδότης παράτησε στο δρόμο ακρωτηριασμένο εργάτη, με το πόδι σε… κούτα!

Ιταλός εργοδότης παράτησε στο δρόμο ακρωτηριασμένο εργάτη, με το πόδι σε… κούτα!

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον εργοδότη Ινδού εργάτη γης που πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία όταν τραυματίσθηκε από μηχάνημα το οποίο του έκοψε το χέρι και του συνέθλιψε τα πόδια.

Ο συλληφθείς, ονόματι Αντονέλο Λοβάτο συνελήφθη για τον θάνατο του άτυχου Σάτναμ Σινγκ, ο οποίος τραυματίστηκε σε αγρόκτημα του πρώτου στα νότια της Ρώμης. «Αν ο εργάτης είχε λάβει γρήγορα τις πρώτες βοήθειες, πιθανότατα θα είχε σωθεί», ανέφερε η εισαγγελία επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση και διέταξε την σύλληψη του Λοβάτο.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ηλικίας 31 ετών Ινδός, τραυματίσθηκε βαρύτατα πριν από περίπου 15 μέρες. Ο εργοδότης της του όμως, αντί να φροντίσει για το διακομιδή του σε νοσοκομείο, τον παράτησε κυριολεκτικά στο δρόμο. Όπως λέει η σύζυγος του Ινδού που επισης δούλευε στα ίδια χωράφια, ο Λαβάνο έβαλε τα κομμένα άκρα σε ένα κουτί και άφησε το ζευγάρι με την κούτα στη μέση του δρόμου, ελπίζοντας να φροντίσουν άλλοι για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, προφανώς για να μη συλληφθεί ο ίδιος.

Δεν γνωρίζουμε αν συγγενείς του άτυχου άνδρα τον πήγαν έστω και με ιδιωτικό μέσο σε νοσοκομείο και πόση ώρα έκαναν να φθάσουν εκεί, πάντως ο άνθρωπος υπέκυψε δύο ημέρες αργότερα. «Η κατάστασή του μετά το ατύχημα ήταν τόσο σοβαρή που χρειαζόταν γρήγορα βοήθεια», υπογράμμισε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται προκαταρκτική για τις συνθήκες εργασίας στο αγρόκτημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι