Και άλλα όπλα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ με παράκαμψη του Κογκρέσου

Και άλλα όπλα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ με παράκαμψη του Κογκρέσου

Ο Άντονι Μπλίνκεν παρέκαμψε το Κογκρέσο και στις 9 Δεκεμβρίου για να επιτρέψει την πώληση όπλων στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με την Χαμάς στη Γάζα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ενέκρινε νέες πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, η DSCA (Defense Security Cooperation Agency), ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αποφάσισε ότι «υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί την άμεση πώληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ» όπλων, αξίας περίπου 147,5 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς την εξέταση του Κογκρέσου που απαιτείται για τέτοιες πωλήσεις.

Η απόφαση αυτή είναι «υπέρ των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», υπογράμμισε η υπηρεσία.

Ο Μπλίνκεν παρέκαμψε το Κογκρέσο και στις 9 Δεκεμβρίου για να επιτρέψει την πώληση όπλων στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι