Και δεύτερη εταιρεία του Καρυπίδη φέρεται να προμήθευσε την περιφέρεια Αττικής

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλη προς εταιρεία συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη (της ΠΑΕ Άρης),  όπου  η περιφέρεια Αττικής έδωσε 10 ευρώ για rapid test ανά τεμάχιο ενώ πωλούνταν 3 ευρώ, ο ΣΚΑΙ έφερε στη δημοσιότητα άλλη μια παρεμφερή σύμβαση προμηθειών, αυτή τη φορά για μάσκες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι η εταιρεία Ocean8ΑΕ με έδρα τη Νάουσα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 είναι συμφερόντων Καρυπίδη. Τον Απρίλιο του 2020, η περιφέρεια Αττικής απηύθυνε  πρόσκληση σε δύο εταιρείες για την προμήθεια 300.000 μασκών προς 300.000 ευρώ, δηλαδή προς 1 ευρώ τη μια. Οι εταιρείες ήταν η Bee Group που φαίνεται να παρέχει υπηρεσίες τεχνολογίας και η Ocean 8 που έχει ως αντικείμενο κυρίως τα ακίνητα, αλλά και το εμπόριο μηχανημάτων.

Η πρώτη όμως δεν κατέθεσε καν προσφορά, και έτσι οι μάσκες αγοράστηκαν από την Ocean8  προς 226.628 ευρώ -δηλαδή 0,75 ευρώ η μία. Στις 7 Απριλίου η Περιφέρεια επικύρωσε την ανάθεση στην εταιρεία και τρεις ημέρες αργότερα η κτηματομεσιτική εταιρεία πρόσθεσε -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ-  στο καταστατικό της τους συναφείς ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) για να έχει δικαίωμα να εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα.

«Έχουμε πλέον μια φάμπρικα, ουσιαστικά, απευθείας αναθέσεων. Εδώ ο κύριος Πατούλης προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της και κάνει προμήθειες, άγριες προμήθειες, με πολύ μεγάλα ποσά και με ελάχιστες συμμετοχές, δηλαδή καλεί 2-3 δικούς του προμηθευτές, που αυτός θεωρεί πως πρέπει να είναι. Δεν υπάρχει ανοικτός διαγωνισμός», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικάρης. Ο ίδιος ανέφερε ότι σχετικά με τα rapid test η ίδια εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη που τα πούλησε 9,20 ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής,  τα προσέφερε σε άλλη περιφέρεια προς 3,30 ευρώ το ένα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Αττικής δικαιολόγησε την ακριβή τιμή, επειδή οι προδιαγραφές που έθεσε η περιφέρεια ήταν υψηλές:

«Την υψηλότερη προδιαγραφή πιστότητος του Rapid Test σχετικά με αυτό το οποίο δίνει το μοριακό, η μοριακή ανίχνευση. Πέρασε και από το ελεγκτικό συνέδριο, βγήκε με ομόφωνη απόφαση, όλες οι διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες», είπε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι