Και ο φίλος Μακρόν τα “έψαλε” σε Τραμπ για δασμούς

Ιράν και Συρία στο μενού Τραμπ-Μακρόν

Τηλεφωνικά τα “έψαλε” στον Ντόναλντ Τραμπ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την απόφαση του πρώτου να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Μακρόν τόνισε Αμερικανό ομόλογό του Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, ότι η απόφασή του να επιβάλλει δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την ΕΕ είναι παράνομη, λανθασμένη και θα τύχει σθεναρής ευρωπαϊκής απάντησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος που, όπως είπε, διατηρεί φιλική σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του, προέτρεψε επίσης τον Τραμπ να συναινέσει η κυβέρνησή του και να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την Κίνα και την Ιαπωνία για να ενισχυθούν οι κανόνες και η λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version