Και η Λατινοπούλου στην ομάδα “Πατριώτες για την Ευρώπη”

Και η Λατινοπούλου στην ομάδα “Πατριώτες για την Ευρώπη”

Οι Πατριώτες για την Ευρώπη δημιούργησαν σήμερα την πολιτική τους ομάδα η οποία αποτελείται από 84 βουλευτές που προέρχονται από 12 χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα με την συμμετοχή της “Φωνής της Λογικής”, ήτοι της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Ο Ζορντάν Μπαρντελά του “Εθνικού Συναγερμού” (Rassemblement National, Γαλλία) εξελέγη πρόεδρος της πολιτικής ομάδας στη οποία μετέχει και η “Λίγκα” του Σαλβίνι.

Η ομάδα ήταν πρωτοβουλία της Ουγγαρίας. Ο Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε «οι Πατριώτες για την Ευρώπη» αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στα ευρωπαϊκά έθνη που εκτιμούν την ταυτότητά τους, την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία τους. Ως πατριωτικές δυνάμεις, θα συνεργαστούμε για να ανακτήσουμε τους θεσμούς μας και να επαναπροσανατολίσουμε τις πολιτικές ώστε να υπηρετήσουμε τα έθνη και τους λαούς μας».

Αυτό λιγοστεύει τους μετέχοντες στο ευρωσκεπτικιστική ομάδα ID (Ταυτότητα και Δημοκρατία) καθώς αναμένεται και άλλα κόμματα, άλλων χωρών να ενταχθούν στους “Πατριώτες” εγκαταλείποντας τους πρώτους. Στα “Αδέλφια της Ιταλίας” της Μελόνι υπάρχουν αμφίγνωμες τάσεις, καθώς το Φόρτσα Ιτάλια με το οποίο συγκυβερνά, θα ψηφίσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν η δε Μελόνι κάνει ακροβασίες επ΄αυτού. Το “Φόρτσα” θεωρεί ότι ο έντονος ευρωσκεπτικισμός των “Πατριωτών για την Ευρώπη” αμφισβητεί τις ευρωπαϊκές αξίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx