Και η Ρένα Δούρου υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Έξι οι υποψήφιοι για το ΠΑΣΟΚ

Και η Ρένα Δούρου υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Έξι οι υποψήφιοι για το ΠΑΣΟΚ

Η Ρένα Δούρου θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που οδηγεί σε νέες εσωκομματικές εκλογές.

Οι άλλοι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος. Είναι άγνωστο αν θα κατέλθει ο Στέφανος Κασσελάκης ή αν θα προχωρήσει σε ίδρυση άλλου κόμματος. Επίσης ασαφές παραμένει αν θα είναι υποψήφιοι οι Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος κατέθεσαν απόψε στην ΕΔΕΚΑΠ, αρμόδια Επιτροπή για τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος, τις υπογραφές που απαιτούνται. Όπως έγινε γνωστό κατέθεσαν οι έξι υποψήφιοι, πλην του Γιάννη Κανελλάκη, ο οποίος το μεσημέρι έστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι θέτει υποψηφιότητα. Η ΕΔΕΚΑΠ θα ανακηρύξει τους τελικούς υποψηφίους τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει βρεθεί φόρμουλα να ξεπεραστεί το κώλυμα που φέρεται να έχει η υποψηφιότητα του κ. Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σχεδόν 25.000 υπογραφές μελών και 171 μελών της Κ.Π.Ε, ο Μιχάλης Κατρίνης 14.000 υπογραφές, ο Παύλος Γερουλάνος 8.000 υπογραφές, ο Χάρης Δούκας 100 μελών της ΚΠΕ και η Άννα Διαμαντοπούλου πάνω από 7.000 υπογραφές. Ανάλογες είναι οι υπογραφές της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Ως προς τον Χάρη Δούκα συζητείται αν υπάρχει πρόβλημα εκλογιμότητας λόγω της ιδιότητάς του ως δημάρχου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx